Kittilän pieneläinhautausmaa

Ounasjokilaakson Kennelkerho toimii Kittilän pieneläinhautausmaan harjoittajana ja ylläpitäjänä.

 

Hautausmaan päivystäjät 2023-2024

TOUKO-KESÄKUU Sari Naukkarinen-Ojala p. 040 638 6298

HEINÄ-ELOKUU Nita Juntura p. 050 582 1510

SYYS-LOKAKUU Tiina Auer 041 443 7892

Hautauksesta on aina sovittava etukäteen päivystäjän kanssa. Mikäli puheluusi ei heti vastata, jätä vastaajaan viesti, lähetä tekstiviesti/whatsapp niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. 

Hautaaminen on kielletty ilman päivystäjän paikallaoloa.

Kittilän pieneläinhautausmaan ohjeistukset:

1. Pieneläinhautausmaa on Kittilän kunnan omistamaa aluetta ja se on tarkoitettu koirien, kissojen, jyrsijöiden, lintujen ja muiden pienlemmikkien hautaamista varten.

Pieneläinhautausmaa on metsähautausmaa ja se on mahdollisimman luonnonmukainen.

2. Alue on jaettu kahteen eri lohkoon;
I-lohko pienille, noin alle 40 kg lemmikeille
II-lohko isommille, noin yli 40 kg lemmikeille

3. Lemmikit haudataan hautapaikkoihin järjestyksessä, ja seuraava vapaa hautapaikka on kaivettu valmiiksi.

4. Lemmikin voi haudata esim. pyyhkeessä, arkussa, pahvilaatikossa tai tuhkattuna. Kaiken täytyy olla maatuvaa (ei muovia) ja kaulapanta poistaa ennen hautaamista.

5. Hautapaikka lunastetaan hautauksen yhteydessä. Hautapaikka luovutetaan 10 vuodeksi. Pieneläinhautausmaan harjoittaja ottaa asiakkaaseen yhteyttä, kun hautapaikan lunastusaika on menossa umpeen. Jos hautapaikkaa ei halua lunastaa enää jatkossa, luovutetaan hautapaikka eteenpäin.

6. Hautapaikan saa merkitä sopivalla luonnonmukaisella merkillä, esimerkiksi puisella tai kivisellä laatalla. Ristin tai ristiaiheiden käyttöä ei sallita. Jos ristiaihe havaitaan, se vaihdetaan esim. laataksi. Haudalle ei saa istuttaa puita, pensaita, perennoja. Pienet kukkalaitteet ruukussa sallitaan.

7. Hautapaikka-/hautaamismaksu on 40 € Ounasjokilaakson Kennelkerhon jäsenille ja muille 50 €. (Hinnat sis. alv. 24%) Kerhon jäsenyys todistettava maksun yhteydessä.

8. Pieneläinhautuumaa pidetään lukossa, koska muilla paikkakunnilla on ilmennyt omatoimisia ja väärin suoritettuja hautaamisia. Tällä varmistamme myös kaikkien haudattujen lemmikkien turvalliset hautapaikat!

9. Hautaamisen jälkeen, lemmikin omistaja saa käyttöönsä koodin hautuumaan lukkoa varten. Näin mahdollistamme, että edesmennyttä lemmikkiä voi käydä muistamassa juuri silloin kun haluat! 


Hautausmaan yhteystiedot

Pieneläinhautausmaan osoite: Isovaarantie, Kittilä

Ajo-ohje: Kittilän suunnasta käännytään Aakenuksentielle (Ylläkselle päin) noin muutaman kilometrin päässä tulee risteys vasemmalle missä lukee "Isovaarantie", käännyttyäsi Pieneläinhautausmaa on Isovaarantien varrella vasemmalla puolella, muutama sata metri päätieltä. Oma paikoitusalue.

Lisätietoja Nita Juntura, nitajuntura@gmail.com, p. 050 582 1510


LEMMIKKIELÄIMEN TUHKAUS 


Tuhkaus tulee sopia Kittilän kunnaneläinlääkärin kanssa.

Edesmennyt lemmikki säilytetään Kittilässä, kunnes se noudetaan tuhkattavaksi Rovaniemelle. Tuhkat toimitetaan omistajan halutessaan kotiin tai noudettavaksi eläinlääkäriltä. Mahdollisuus myös sirotella tuhkat Rovaniemellä sijaitsevaan lemmikkilehtoon.

Hinnat määräytyvät lemmikin painon ja haluamien palveluiden mukaan (esim. uurna).
Tuhkauksen Rovaniemellä hoitaa: Rovaniemen eläinkeskus

Ounasjokilaakson Kennelkerho ei hoida tuhkaukseen liittyviä asioita; voit kysyä lisätietoja Kittilän kunnaneläinlääkäriltä.

Lisätietoja: https://kittila.fi/asuminen-ja-ymparisto/elaimet/elainlaakinta